SKRIVET: 2009-03-27, kl 22:05:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

jag förstår inte

är ju en trogen nätet-löpare. ibland så kommer små konstiga och roliga ord i annonser. här kommer några

Shabby chic
hade inte hört det här ordet innan jag började kolla på blocket.
Wikipedias förklaring:
är en fransk/dansk inredningsstil. Den kännetecknas oftast av det lantliga, ljusa färger oftast vit.

Favoritstilen bland svenska inredningsbloggare. En ljus och feminin stil med inspiration från danska och franska lanthem. Massor med vitt, antika möbler med lätt slitet utseende och romantiska detaljer. Mycket begagnat, ommålat och återanvänt. Gärna lite rostigt. Ofta prydnadsföremål av egen tillverkning. Ibland kristna föremål som madonnor, kors och gamla biblar.


exclusiv blå färg
Hur ser en exclusiv blå ut? skulle vilja veta hur fattig-blå ser ut oxå

Retro
ett ord som missbrukas på alla försäljningssajter
Wikipedias förklaring:

Retro (franska rétro, från rétrospectif, bakåtblickande, ytterst från latin) syftar på att inpireras av eller intressera sig för en tidigare eras trender, moden eller teknologi. Man talar till exempel om retromode, retrobilar och retrodatorer. Den som gillar det som är retro kallas för retrofil, och behöver inte själv ha varit med om den tid som favoriseras. När ett flygbolag har ett flygplan målat enligt gammal grafisk profil kallas det retrojet.

Inom mode syftar retro framförallt på nytillverkade varor som inspirererats av en tidigare era. Om det rör sig om äldre enskilda plagg används hellre termen vintage.


nästan äkta
vadå NÄSTAN äkta? vad menas med det? Antingen är det äkta eller inte

GPS koordinater:
* Lat N 59º 21′ 24″
* Lon E 18º 5′ 17″
Har människor blivit så lata att dom inte ens kan söka upp en adress som saken man ska köpa finns på?Såg en annons som sålde några stolar, så stod det ingen adress utan bara gps-koordinaterna. Gisses...



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: