tillägg

måste lägga till att Martin Svensson som skrivit boken Din heder är popartisen som hade hitten Vacker utan spackel.
Han kanske inte var en så bra låtskrivare, men han är en grymt bra författare

inlägget ni saknar

Här kommer inlägget jag lovade för några dagar sen.Jag älskar att läsa böcker och nu när vi bor en liten bit från stan så hinner jag läsa en del på bussen.

För en vecka sen läste jag ut boken Din Heder av Martin Svensson. Det är en bok som handlar Viktor som mer eller mindra ofrivilligt dras in i Meryems liv och får både hennes bror och hennes svartsjuke pojkvän efter sig och lär även känna hennes färgstarke farbror Memmet. Snart har det gått så långt att alla tror att Viktor är Meryems nya pojkvän, och Viktor gör tappra försök att ta sig ur vad han uppfattar som en alltmer absurd historia.
Den utspelar sig under en sommar i Stockholm och är berättelsen om Meryems kamp om rätten till sitt eget liv. Den handlar också om vad som händer när två kulturer kolliderar med varandra och familjens heder blir en ursäkt för att förtrycka kvinnor.

Redan från första kapitlet i boken så kände jag i magen vad som skulle hända. Jag mådde riktigt dåligt. Jag vet vet som kan hända tjejer som blir utsatta för detta. Flera gånger började jag gråta när jag läste den. Många av platserna och personerna i boken känner jag till. Händelserna är otroligt bra beskrivna och klumpen i magen satt kvar tills jag läst klart boken. Trots att det var en så hemsk historia så är det en av de absolut bästa böckerna jag läst.Direkt efter jag läst ut den så läste jag boken Vilsen längtan hem av Melissa Delir.
Det är en sann berättelse om hedersrelaterad maktutövning av Melissa Delir. Då Melissa fortfarande lever under skyddad identitet så är det en pseudonym.
Tills hon var arton levde hon i en ständig solförmörkelse - en vardag präglad av fysiskt och psykiskt våld, grundat i en kristen hederskultur. så en oförglömlig dag fattar hon det kanske svåraste beslutet en människa kan fatta. Hon flyr från sin egen familj.
Hon hamnar på skyddat boende, stödboende, hos jourfamilj och på psykakuten och hon kämpar med psykologer, kuratorer, socialsekreterare och boendepersonal. Hon kastas ständigt mellan hopp och förtvivlan.
Under sina splittrande försök att vara sina föräldrar till lags går hon med på att giftas bort och vistas därför under en period i Syrien, där ett stort bröllop planeras.

Det är också en hemsk, men mycket bra bok. Absolut värd att läsas!tiden går fort

just nu går tiden fort. Väldigt fort!
har skrivit tenta, varit på Ikea (alldeless för länge), tvättat, lagat mat, sovit mm mm - ni vet vardagliga saker som tar tid.

Just nu är jag i en period då jag utvärderar och brainstormar alternativa inkomstkällor. Csn är ju inte nått jag tänkte leva på hela livet hehe! Å vilket programmet som passar bra då är ju Draknästet på Svt! Gillar den svenska versionen men den brittiska är lite bättre faktiskt.


sorry

sorry, blev inget bloggande igår.
 efter allt pluggande så svängde jag förbi en kompis som bor i närheten av Studentpalatset. Där serverades det eftermiddagsdrinkar. Senare mötte jag upp Tatueraren och vår kompis Mr Golvläggare och åt middag på stan.
Idag blev det massa pluggande för imorgon är tentan! Så på tisdag kommer jag bli mäniska igen!! så vi ses på tisdag istället!
Jag är sjukt sugen på att sy. Vi har en bra symaskin (från ikea för ca 500kr) som vill användas! Älskar att vara lite kreativ. Har lite tyger liggandes så man kanske kan göra nått roligt av tygerna.

en knut i magen

det gjorde ont i mig när jag imorse tittade på reprisen av programmet Uppdrag granskning - "Den andra våldtäkten". Har ni inte sett det så gå in och kolla här.

Programmet handlar om 14-åriga Linnea som våldtogs på en skoltoalett och fick hela samhället emot sig när hon anmälde pojken. Skolan (rektor, lärare, antimobbningsgrupp mfl) ville förhålla sig neutrala och gjorde ingenting medans Linnea fick hot och slagord efter sig varje gång någon gick förbi henne.

Ännu ett bevis på vad som händer när samhället inte kan stödja unga tjejer och deras berättelser. Usch, jag mår dåligt av det.

Ni är väl inte så fega att ni reagerar på samma sätt?!
Jag hoppas att ni ger ert stöd när något liknande händer nån i er närhet, eller att ni i alla fall börjar nu med det.


I socialtjänstlagen 5 kap. 11§ står att socialnämnden i varje kommun har som sin uppgift att verka för att brottsoffer och närstående får stöd och hjälp. Lagen nämner särskilt våldsutsatta barn och kvinnor som grupper som socialnämnden skall uppmärksamma kan vara i behov av stöd och hjälp.

orättvisor och speciellt när unga tjejer råkar illa ut är nått jag kämpar mot. Som ni kanske vet är jag aktiv i Kvinnors nätverk. Kvinnors nätverk är en organisation som arbetar just med kvinnors rätt. Jag är mest involverad i den delen av organisationen som arbetar med hedersproblematik. (Vill bara inflika att hedersproblematik finns i flera religioner!) kvinnors nätverk är en av de bästa sakerna som hänt mig. Jag vet att jag kan göra skillnad!

En reaktion som jag fått flera gånger är att folk ser det som när de skänker pengar, att det stillar deras samvete och de tycker att de gjort "sitt" för samhället och nu kan de sova gott på nätterna.
Jag kan absolut inte sova gott på nätterna. Jag har perioder då jag drömmer mycket mardrömmar, är rädd för att bli förföljd, känner mig inte tillräcklig, mår dåligt när jag vet att nån av tjejerna behöver min hjälp men att jag inte kan hjälpa till.

Ni vet att vi alla kan göra skillnad, "många bäckar små".

senara idag tänkte jag berätta en historia som jag vill ska får er att tänka, ta ställning och reagera

Mycket kärlek till er där ute!


tomt

det är alldeless tomt på Studentpalatset idag. Dom flesta har väl redan haft sinna tentor. Otroligt skönt att kunna sitta här å plugga utan massa spring

Efter att ha suttit här hela dagen igår så begav jag mig till min kära sambos, Tatueraren, studio. Hängde där och titta vad han gjorde på min handled  :)Man skulle kunna tro att den va äkta, men det är den inte. Vi satt bara å ritade lite på mina armar. Jag fixade middag och sen kom en gammal skolkamrat och hans tjej. Han hade bara planerat att göra en g-klav, men Tatueraren hade målat upp nästan en hel sleeve. skolkamraten va helt hooked på idén. Igår började dom på en del av den, en supersnygg realistisk Gibson gitarr! Jag är otroligt stolt över min Tatuerare! Blev supersnyggt! När han e klar med armen så kanske jag lägger upp en bild på den.

helgaktivitet
Vad gör ni i helgen?
Ni har väl inte glömt att det är den populära Vintage mässan på Strand?!
Kolla in hemsidan
Bakåt:Framåt

Själv ska jag bara vara på "Templet ägnat för vetenskap", alltså Studentpalatset,det är alltså studier som står på shemat denna helg!


Vad har ni för planer för helgen?

hooo hooo
Trenden med ugglor är stor inom inredning just nu. Du hittar dom i alla inredningsbloggar och tidningar. Jag har länge letat efter den perfekta ugglan som ska få flytta hem till oss. Mobilen, övre bildern, kommer jag inte riktigt ihåg vart jag hittade den men den kostade ca £45. På den nedre bilden är det en mjukisuggla som är 30 cm hög. Den är ganska billig och jag har hittat den
här på Tradera. Älskar Tradera, där finns allt!! oftast riktigt billigt också!skulle jag?..

Skulle jag kanske tagit mig till H&M idag å trängts bland alla andra?..


jag har en känsla

jag har en känsla
att ikväll kommer bli en bra kväll
oooooooh oooooh!
(en svenska version på Black eyed peas I gott a feeling)

När jag hör låten kan jag inte tänka nått annat än HEMMAFEST!!!
Speciellt hos världens bästa tjej i gubbängen! Studs, hopp, dans!


Som nog alla vet så är deklerationerna på G. Jag gick in på internettjänsten å försökte förstå hur man såg hur mycket jag fåt tillbaka/ska betala. Med lite hjälp från Greken så kom vi fram till att jag ska få tillbaka massa pengar. Vill inte ropa hej än, men det va massa pengar!! YEAY!! Eftersom man inte får csn i juni så är det ju lite knapert med pengar så dom kommer perfekt!

Nu ska jag ställa mig å göra iordning för VÅFFLOR!!
Smet 1: Banan, kokos & lime
Smet 2: blåbär
Smet 3: Orginal frasvåfflor!
Om man bara hade dessa söta strömbrytare överallt tror jag att man skulle få ett leende på läpparna varje gång man tänder/släcker lamporna!

känns bättre

allt känns så mycket lättare nu med min inköpta studiekompis - Naturgodispåsen! Mums!


lunchpaus

när det är lunchpaus då får man lägga upp en bild


"An intimate southern affair" från Ruffled vintage Weddings


inte så spännandeDetta är vad jag har framför mig idag. Sitter på Studentpalatset på Odenplan å pluggar hela dagen. Dator, anteckningar, lagboken och massa halstabletter!
När orken tar slut så sätter jag mig å gör ett inlägg för att sedan återgå till paragraferna i lagboken. På måndag är det tenta så det är verkligen upploppet nu!

Blast from the pastDessa snygga grejjer kommer från Urban Outfitters kollektion som heter just Blast from the past!
Vill ha allt, men fick jag bara nöja mig med en sak skulle jag välja
hörlurarna som kostar £50.

dan före dan (våffeldan alltså!)

Dagen har bestått av plugg plugg å sen lite mer plugg!
Sen stack vi till fritids för att plocka upp världens bästa 8,5-åring!! eftersom det är våffeldagen imorgon ville vi äta det med F idag! SÅ gott!!! Det blir våfflor imorgon oxå hehe!
Hade jag läst godnattsagan hade jag somnat innan F! hehe! Snart är det dags även för mig att sova. Imorgon blir det nog en spännande med 2 tjejer som ska ockupera badrummet


Bilden är på en klänning som jag älskar! Visst e den fin?! Med ett par grymma svarta skor och smycken =Klart!

imorgon ska jag försöka blogga om nått annat än bröllop


let's do it!

många frågor jag får är om klänningen. Jag har några alternativ som jag inte testat än. Tyvärr tänker jag inte visa er alternativen. Jag kanske visar nån snarlik senare. Jag vill att bara Daniel & "följet" ser mig i klänningen innan.
å jag vet att nån kommer säga; det betyder ju otur om man visar innan.
Tyvärr så bryr jag mig inte så mycket om sånt, gammal skrock och "regler". sorry, men jag e så trött på sånna kommentarer så behåll dom för er själva tack! sorry, men vi är inget "traditionellt" par så vi skiter i alla regler!
Vi ska gifta oss och ha en dunderfest! det är det som gäller!en liten sak som jag funderat på så länge och fått så många kommentarer om kommer snart förändra mig. det lilla hjärtat här kommer snart stå i fokus och ni kommer att förstå hur snart. en lite konstigt formulerad mening och lite kryptisk, men jag vill att ni ska fundera på vad det kan bara så återkommer jag å berättar när det är dags!Mycket Kärlek!
   Jenny


inte riktigt..

detta är inte riktigt min stil. det spelar ingen roll vilken dag det är och specielt INTE på min bröllopsdag! Men enligt utställarna på Bröllopsmässan som va tidigare i år så är detta det senaste


Det va för övrigt Vera Wang (som gjort klänningarna i förra inlägget) som gjort den mest omtalade klänningen i år. Klänningen är otroligt vacker och SVART. Det är enligt de största tidningarna årets färg på klänningar för faschionistas!

is this what I want?

 

Är det nån av dessa jag ska ha?!
nej tyvärr inte. Båda dessa klänningar är från Vera Wang och inte riktigt inom budgeten
Vilken ska jag då ha?! I april åker jag till London för att köpa klänningen. Har redan sett ut några som jag ska testa så får vi se vilken det blir! Å tyvärr kommer ni inte få se mig i den det förens på bröllopsbilderna! :)

en liten...

en liten pik bara; kommentera gärna så jag vet att ni hittat hit!

Mycket Kärlek!

♥ Ikea!

Ikea i mitt hjärta!rullgardiner är sällan snygga, men vi behöver verkligen en. I vintras (hävdar att det är vår nu) så va det ju inget problem för då va det ju mörkt dygnet runt, men nu börjar solen gå upp tidigt å skina in med sina strålar i vårt sovrum. I vanliga fall älskar jag solen, men inte när jag har sovmorgon å vaknar kl 7 för att det är alldeless för ljust i rummet. så förhoppningsvis ska vi bege oss till Ikea idag och köpa en. Vi hade lite delar över från när vi gjorde köket (ja, jag vet att det inte låter bra men det blev så) och dom måste vi lämna tillbaka pronto! Så då kan man ju passa på att handla lite när man ändå är där!

värme+mitt bord= #!!!

Gisses, jag lär mig verkligen aldrig! Vårt vardagsrumsbord är ett fint gammalt bord i trä. Jag vet att vi borde använda underlägg. Jag vet att om man (JAG) lägger nått varmt på bordet så blir det ett märke! I de flesta fallen då detta har hänt har jag förbannat mig själv för att jag aldrig tar fram de där underläggen, men likväl glömmer jag det till nästa gång jag sitter där med nått varmt. För cirka 2 veckor sedan så åt jag varma mackor å dom låg där så fint på bordet och självklart har märket inte försvunnit.
Problemet är kanske att jag inte har tillräckligt fina underlägg för att ta fram dom. Vilken bra ursäkt för shopping! hehe!
Dessa fina hittade jag 
här på Tradera för 80kr! Bara att klicka hem, om det inte var för att jag har strängt shoppingförbud!


hej igen

en lååång bloggpaus har det varit. men nu vill jag börja blogga lite igen
så kolla in här lite då å då

Mycket Kärlek! /Jenny