dagens outfit

jag är inte riktigt nån "dagens outfit"-tjej, men denna dagens kan ni få, från vår bröllopsdag!
Jag tar bilden när jag är på väg till bröllopet, skakar som ett asplöv (därav den dåliga skärpan)

Jag har på mig:
klänning - Oasis
"jacka" - Monsoon
skor (med aldeless för hög klack för vigsel i en hage men dösnygga) - Dune
smycken - Butler & wilson
väska - Dune (vill jag använda varje dag för den är så fin)

Jag älskade min "outfit" och vill tacka min underbara Londonsyster för att hon var med och hjälpte mig fixa den!


vår dag!

vår bröllopsdag. Det var en underbar dag och även fast det gått ett tag så är det svårt att greppa om alla känslor och ögonblick denna dag gav oss!
Jag har varit väldigt sparsam när det gäller bröllopsbilderna för den dagen var för oss och våra närmaste. Sen är det faktiskt så att vi inte fått alla bilder i rätt format än så jag kan faktiskt inte heller lägga upp så mycket mer bilder.

Men här får ni några av de bilder som fångade några riktigt starka ögonblick under dagen (många pussbilder)


Vi fotograferade oss innan. Stället vi hade vigseln och festen på var full med roliga "locations"




Det var en tjejmorgon innan med brunch, fix och massa snack! I slutet blev det såklart lite stressigt (måste hålla tidsschemat hehe) och jag skakade i hela kroppen, men den känslan var underbar!





Finns inte så mycket mer att säga än JA!
(Detta va typ hundrade kyssen)



mer i köket

på samma hylla som bokstäverna som jag pratat om tidigare finns dessa:




Min man älskar spiderman. Han är ett stort Marvelfan! Men där på hyllan finns även den underbara, och mest använda kokboken i köket, Leila Lindholm's A Piece of Cake!

till köket



letar efter en fin retro radio att ha i köket. Nån som har nått tips?

the sunshine of my life

min man är världens bästa!
Han lyssnar på mig när jag babblar på om oviktiga saker, han överraskar mig med stora och små saker när jag minst anar det, han håller om mig på morgonen när jag vaknar, han tittar på sex and the city 2 med mig för att han vet att jag gärna vill se den, han låter min godisskål vara ifred, han får mig att skratta när jag är ledsen
 han älskar mig villkorslöst, och jag honom! ♥


söndagsmys



Nu är äntligen denna vecka slut. Det har varit så mycket pluggande och sen arbetshelg. Tror att alla satte sprätt på sina pengar denna helg, gisses. Veckan som kommer ska bestå av så lite pluggande som möjligt och så mycket relaxande som det går att få in!
När jag klev in genom dörren hemma efter jobbet så kände jag den goda matlukten! Tacopaj! Supergott!

Här är receptet:
Antal portioner: 4

Pajdeg
3 3 dl dinkel- eller vetemjöl
150 150 g smör
3 3 msk kallt vatten (cirkamängd)
0.75 0.75 tsk salt

Fyllning
400 400 g nötfärs
1 1 påse taco spice mix
1.5 1.5 dl vatten
2 2 msk jalapeños
3 3 st ägg
2 2 dl mjölk
3 3 st tomater
3 3 dl riven ost

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet cirka 10 min.

2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt kryddmix och vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.

3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.

4. Grädda pajen i 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.

Smaklig måltid!!


finally!

Äntligen!!!!!

Jag sa ju tidigare att jag skulle ut och leta efter skor, men började lite tidigare. Kollade runt lite på nätet och så som jag alltid gör när jag är sugen på skor; klickar mig in på skoaffären jag jobbade på när jag bodde i London, Office Shoes. När jag jobbade där va de grymma, de va först i alla skotrender, nu är de inte lika bra men jag hittar alltid minst ett par när jag surfar in där!
Å där fanns dom! Skorna jag letat efter! Så snygga! Billigare än vad jag trodde och i skinn!! och bruna! PERFEKTA!
De är från ett märke som inte finns i sverige så jag vet inte hur de är i storleken, men det märker vi när de anländer!
Visar bild sen när jag jag har fått hem godingarna!

berätta

kan någon berätta för mig vart de där varma, sköna och snygga vinterskorna finns?? Jag letar och letar ute på stan, men hittar inga! För nån vecka sen trodde jag att jag hittat de perfekta på Monki (billigt!!), men det visade sig att de inte var riktigt hundra.

Jag är även ute och letar efter ett par snygga svarta byxor! De ska va raka, låga i midjan och i ett ganska tjockt bommullstyg - det kan väl inte vara så svårt att hitta tycker jag, men inte en enda butik har dem jag letar efter

så på fredag ska jag försöka bege mig ut, bland tusentals andra, och leta efter byxor och skor! Önska mig lycka till!

samma spår

några fler kloka ord

When you add love to your profession,
it becomes your passion
/Janesh Vaidya

klokord

jag var inne på det förut. det påverkar oss så mycket hur vi tänker. har du ett positivt eller negativt tankesätt så speglar det hur du är


du blir vad du tänker




Sommarhus

Jag är så glad! Några av våra alldra bästa vänner har precis fått reda på att deras bud godtagits och de skall skriva kontrakt nästa vecka på ett jättesött litet sommarhus på en liten ö i skärgården!! Jag längtar tills vi blir ditbjudna! Kanske man kan få hjälpa till med lite fix å bygg, så som vi fått hjälp med vårt så många gånger!!



Detta är inte deras nya sommarhus men med lite målarfärg och en hammare och spik tror jag att deras hus blir minst lika fint!!
StyleRoom är ett perfekt ställe att hitta inspiration från andras hem! Så surfa in och kolla där!
Styleroom.se

hemma hos

För livets alla viktiga beslut rådfrågar jag min "magic eightball"!
Jag frågade tex nyss om den tyckte jag kanske skulle ta en liten rast nu. Jag fick svaret; A definite yes


mattor!

Jag har fått dille på mattor!! Tycker det gör så mycket för ett rum! Nu skulle jag vilja hitta en bra matta till vår avlånga kök. Den skall klara smuts och matrester bra och lätt att tvätta med tanke på hur jag dräller när jag lagar mat. Letar också efter en mysig matta till sovrummet. En sån som man kan ställa ner fötterna på när man är på väg ur sängen och fötterna tycker att det är jättemysigt!

Min vän Sanna som alltid tipsar om bra saker visade upp en supersöt barnmatta och jag måste säga att barnmattor är ju så söta!
Vem skulle inte vilja ha dessa från Jörgens matthus hemma??










hemma hos oss i vårt kök



dessa bokstäver, som var en present från en underbar liten familj, står på en hylla i köket. Jag har alltid varit lite tveksam mot alla bokstäver som finns överallt i allas hem, men när dessa väl kom hem till oss så älskade jag dem! För det är vad vårt hem är fullt av - kärlek! ♥

Söndagsmys

Söndag kan inte annat än vara mysiga!
Jag sitter och tentapluggar, men ikväll blir det hemlagad pizza och mys till en film som vi började se igår men somnade framför..
Imorgon är det måndag, världens bästa måndag!! Jag har nog aldrig längtat så mycket till en måndag!
Måste oxå påminna er om att akta er för kaoset i Stockholms tunnelbana imorgon när MTR går ut i strejk!


Detta är andra bildern från Lanvin for H&M som "läckt" ut! H&m är otroligt smarta, för varje bild som släpps så skriver alla modebloggare om bilden. Mer och mer pr till H&M, me like!

 

nu är det slut

jo, men vi kan nog alla hålla med om att sommaren är slut. Även fast det är soligt och blå himmel så är det inte shorts-varmt! Men det spelar ingen roll hur varmt eller kallt det är, sånna här soliga dagar spenderas bäst ute på landet i skärgården!!

Längtar så till jag får åka dit nästa gång!!

Älskar denna bild från i somras



det är inte min man på kortet utan en glad kompis som tyckte att det behövdes vattnas lite ;)

för tvättmaskinen



När jag såg denna lösning inne på Ikea Hacker-bloggen blev jag frälst! superbra tänkt!! Det blev helt plötsligt ett jättebra ställe för avlastning eller kanske ett sminkbord

alternativ

har man inte råd med en dyr mönstrad tapet tycker jag att man kan måla väggarna helt i en färg för att sedan be någon med en konstnärlig ådra måla något vackert på väggen




vem skulle tacka nej till denna vackra vägg??

bad

badkar är ett måste i mitt badrum! Det finns så många vackra, och en del roliga!
alla kanske inte passar i just vår lägenhet..












stambyte

stambyte. ett ord jag associerar med smuts, byggdamm (ÖVERALLT), lång tid och bara hemskt!
stambytet i vår förening startar tidigast i april 2011. Vår förening är ganska stor så om det skulle starta i tid så skulle dom beräknas vara klara december 2012. Varje lägenhet beräknas ta 4-6 veckor då de rekomenderar att man inte bor hemma.
Jag längtar för jag vet att badrummet kommer bli superfint, men det kommer nog bli superjobbigt att bo borta och vad det kommer bli smutsigt. Damm överallt!! Har tankar om att beställa städning av lägenheten för Rut-avdraget lär ju vara kvar då.

Drömmar om badrummet finns det massor, men det lär bli en ganska simpelt.


Jag drömmer om en dusch som ser ut såhär:



och ett fiffigt badrumsskåp som är infällt i väggen som detta:


sneak a peak

Nu börjar det. Hysterin om Lanvin's kollektion med H&M. Den 23 november släpps den och här kommer första bilden



engelska Vogue skriver såhär om kollektionen:

"THE most exciting collaboration H&M has ever produced is due to hit the shops on November 23 and we have the first image to show you.
The new Lanvin for H&M collection is one of the industry's biggest stories of the year and, judging by the veritable fashion feast we see here, it's going to be a sell out. With asymmetric necklines, ruffles and super-flattering, feminine silhouettes the collection will carry all of Lanvin's signature trademarks, with a pleasing H&M price tag."

sy mera

jag tycker att det är otroligt roligt att pyssla hemma, och då speciellt att sy saker! Hemma finns det lite roliga tyger, men vad skall jag sy? jag behöver inspiration!


skillnad?



jag får ofta frågan; är det nån skillnad nu när ni är gifta?

Såklart det är!!!
en samhörighet på ett helt annat sätt. Vi har lovat varandra inför alla vi känner att vi för alltid kommer vara tillsammans. Genom att vi har samma efternamn vet även de som inte känner oss att vi hör ihop. Även fast våra framtida barn alltid kommer linka oss tillsammans så känns det på ett helt annat sätt nu. det känns väldigt speciellt att höra ihop som man och fru!
det är en ära att få vara fru "Tatuerare"!


färg



tänk vad dessa underbara 50-talsfåtöljer kan göra för ett vitt hem som jag visade i inlägget innan!
Du hittar dem på
här på tradera

vitt vitt vitt å ännu mera vitt



otroligt mycket vitt fyller de svenska hemmen. Det är fint med vitt i lagom mängder tycker jag.
När vi köpte vår lägenhet var alla väggar nytapetserade i vitt. Vi blev glada och tyckte att det var ju jättebra. Efter att vi bott här i cirka 2-3 månader blev vi galna då det enda vi såg var vitt vitt vitt! Planen är att tapetsera om i alla rummen med färg och mönster!

hundar och kuddar



just nu är jag på jakt efter stora, mönstrade och färgglada kuddar att ha i soffan och i sängen. Tycker det kan var så skönt att lägga sig i sängen på eftermiddagen med stora kuddar och läsa en bra bok eller tidning.

Kudden på bilden är ju helt underbar, men hunden är ju den som jag gillar mest i bilden!! Vi vill ha en hund som tillskott till familjen. Vi vill ha en kort och strävhåriga hund. Så då skulle ju denna söta fungera toppen!

våga vägra

våga vägra gå på det där proppfulla tbanetåget!

imorse när jag stod på den fulla perongen så kom det flera tåg som redan var fulla när de kom in. Så skall folk tränga sig på.
Jag orkade verkligen inte tränga mig på. Så jag stod där snällt å väntade tills det råkade komma in 2 tåg samtidigt, alla valde såklart det som kom in först av de 2, det va ju trots allt en skillnad på 2-3 sekunder. Jag fick ingen sittplats, men slapp stå packade som sillar i alla fall. Sen tuffade i alla fall mitt tåg iväg före det andra, tji fick dom som trängde sig på där hehe!

Idag vaknade jag och såg att jag fått ett mms när jag sov. De va en bild på mina söta och underbara systerdöttrar; kunde inte fått en bättre start på dagen!

arty



banksy in bethlehem

vi har ett extrarum som vi måste ta tag i. Just nu agerar det förråd, datarum, pluggställe, bibliotek mm
vita trista tapeter, vit billybokhylla, vitt skrivbord (med röda ben faktiskt) och en gammal kontorsstol. Rummet är så oinspirerande.
Skulle vilja ha en stor tavla i rummet och varför inte en Banksy??

igår!

så igår öppnade äntligen Wagamama! Det går inte att boka bord så gå bara dit när du är hungrig!


maskerad



snart är det dags att klä ut sig! På halloween ska jag på maskeradfest. Att klä ut sig till denna tiger eller pingvin från Urban Outfitters skulle jag inte tacka nej till

harmoni

vad gör du för att må bra och få harmoni i ditt liv?

-börja se livet från den ljusa sidan!!

absolut finns det massor med saker som gör att livet inte är helt perfekt, men varför ska man koncentrera sig på dem när man kan tänka på allt det bra istället!
så sluta klaga på livet och börja istället att koncentrera dig på allt det bra och njut av livet!


soligt



idag är en underbar och solig dag i Stockholm. Livet har gett mig allt jag önskat och lite till!
Snart är det dags för bröllopsresa, men först en tenta och en massa arbete med slutuppsatsen. Så sorry men uppdateringen kommer förbi väldigt sporadisk