ventilera

som ni nog förstod av mitt förra inlägg så var det babyshower idag! Blev överraskad med en härlig eftermiddag full av bebissnack och skratt!!

Fick den fina blöjtårtan från förra inlägget! Ska lägga in en bättre bild på den senare! Fick en massa roliga, fyndiga tips och prylar! Den som vi nog pratade mest om och den vi skrattade mest åt var Windi - pysventil för småfisar. Ni måste gå in på 
denna sida å kolla vad det är! Har man inte lust att köpa en sån fick jag tipset att man kan använda en vanlig ändtermometer.

Babyshower!!

img_4737 (MMS)

Babyshower!!


ett måste för mig

jag har vissa väskor som jag alltid önskat mig till min väsksamling. Malin skriver idag om Palmgrens väskor. Det är en av de väskor som jag alltid önskar mig. En svart eller brun tror jag att jag skulle satsa på faktiskt. En dröm för framtiden just nu


stickad present

Liten i magen har fått en stickad present av sin gammel farmor. Fin stickad tröja plus en mössa! Lite stor storlek men den ska nog passa nästa vinter!
Både jag och min man vill lära oss att sticka!!hemma i vårt kök!

När vi köpte vår lägenhet så sålde föreningen den och de hade fräschat upp den en del. Allt var vitt och det tyckte jag va toppen - tills vi bott där i några veckor då jag blev galen för allt var Vitt!! Jag älskar vitt, men det blev helt enkelt lite för mycket vitt

Detta är en av mäklarens bilder från när vi köpte denSåhär ser den delen ut nu. Lite dåligt ljus då jag tagit bilden på kvällen med mobilen.
Vinröda stolar, mullvadsfärgat golv, röda lampor. Väggarna är fortfarande vita, men när vi tagit in så mycket andra färger så dämpas det vita.
Ska försöka hitta kameran och ta lite nya bilder så ni får se!


Jenny i bilhallen! Sen sticker vi från stan!

img_8934 (MMS)

Jenny i bilhallen! Sen sticker vi från stan!


Frukost

img_2119 (MMS)

Frukost


Bakning pågår!

img_2482 (MMS)

Bakning pågår!


Försöker plugga men det är nån som protest...

img_3082 (MMS)

Försöker plugga men det är nån som protesterar!


Obama ♥ H&M

Jag jobbar ju på Sveriges stolthet H&M och jag brukar suga åt mig nyheter om denna klädjätte!
Att
Michelle Obama bar en H&M-klänning i en intervju gör mig faktiskt stolt och himla glad över att hon fått in H&M i hennes garderoben då hon har en himla snygg garderob!


Snart drar jag ivägStrax drar jag och en kompis iväg till Ikea! Jag har laddat med frukt i väskan och pengar på kontot!
Har en lista med exakt allt det jag skall köpa, vart det finns och vad det kostar. Jag skall (försöka) att hålla mig till den! Något som jag verkligen inte får komma hem med är ljus! Varje gång jag är där så säger jag till min Mr att det behövs nog lite mer värmeljus, men när vi kommer hem så är det redan proppfullt.
Önska mig lycka till!Januari i bilder

Världen's januari har varit omtumlandeKairobor ber framför kravallpolis utanför en moské 2011-01-28

Översvämningar i Queensland Australien
Mitt januari har inte handlat om så mycket annat än kärlek och liten i magen! Vi längtar!


Fettisdag varje tisdag!

img_8608 (MMS)

Fettisdag varje tisdag!


filt/overallSöt nyhet från Polarn o Pyret!

baby shower

Har pratat lite med några av mina gravida kompisar om baby shower's. I Sverige är det inte så vanligt, men det börjar det komma mer och mer!

Vad är en baby shower?
En baby shower är en  fest för att fira ett kommande eller ett nydligen fött barn! Traditionellt var det bara för familjens första barn och bara kvinnor deltog. Den ursprungliga avsikten var att kvinnor skulle dela med sig av sin vishet och ge lektioner i hur det är att bli mamma.
De brukar innehålla en del fingermat, snacks och fika.
Man brukar ta med en liten present till den blivande mamman. Presenten är oftast barnrelaterad så som blöjor, nappflaskor, kläder eller leksaker.
Ibland kan det arrangeras lekar då man till exempel testar barnmat eller gissar barnets kön och födelsedatum.

En typisk present; Blöjtårta!Jag har arrangerat en baby shower en gång för 3 år sedan. Då var det inte många som visste vad man gjorde på en baby shower, det jag visste hade jag lärt mig från den jag sett på Sex and the City.
Det var supermysigt att bara sitta och snacka bebisar! För den blivande mamman blev det en "sista kväll med gänget", vilket jag tycker att det lite handlar om. Ett gäng glada vänner och släktingar och goda bullar!

Personligen så tänkte jag skippa babyshower och satsa på att ha en examensfest istället! Det blir min "sista kväll med gänget"!
Bör nog börja planera den festen nu med tanke på att det inte är så lång tid kvar tills bebisen kommer

inte lång tid kvar

inte lång tid kvar till nästa helg nu!
Denna vecka som kommer är fullbokad med allt möjligt!
Nästa helg vill jag att det är fint väder för då smiter jag och min man iväg för en hotellhelg utanför stan! Ska bli underbart! Det bästa kommer vara den stora underbara hotellfrukosten! mums!!

Helgfrukost/brunch är det bästa jag vet!
Här är 3 av mina favoritfrukostar!

Full English Breakfast! toasten kom inte med i bilden
Brunch på Cafe String, 65kr och du får äta hur mycket du vill och de har allt du vill ha!
American Pancakes - hemma!


Inte min ide, men en bra ide!

img_5807 (MMS)

Inte min ide, men en bra ide!


helg!

Solen skiner och nu är det helg!! Har fått de bästa av nyheter idag och det skall vi fira med en semla! Även fast vi är två (jag och pyret i magen) så tror jag det räcker om vi delar på en semla ;)

Jag längtar till våren! Inte bara för att bebisen kommer då utan för det är en så otroligt mysig tid!
Långa promenader, värmen som solen ger, plantera lite inför sommaren, "öppna upp" för året på sommarstället. En majbrasa är ju ändå det mysigaste! Längtar!
Vad längtar du efter?Tjockis!

Jag + många vänner runt omkring mig går runt nu och njuter av våra växande magar!
Men jag blir så förvånad över friheterna folk tar sig. Klappar och känner på magen, frågar hur många kilon man gått upp, säger "tjockis" (nej det är ingen komplimang när man är gravid), säger att det är pest att vara gravid, ger moraltant-råd mm mm
Nu när jag är gravid försöker vara lika glad och självsäker som vanligt, men vissa dagar är man helt enkelt inte på topp. Alla har vi dåliga dagar. Så ibland tar man åt sig av det som sägs och görs.
Alla är vi helt olika i våra graviditeter, men när jag pratar med mina gravida kompisar förvånas vi alltid över samma sak. Folk tar sig friheter och tänker inte på vad de säger.
Så snälla ni där ute; tänk efter lite!

När jag tänker efter så är detta nog en stor anledning till att jag inte lägger upp bilder på mig själv i bloggen (eller nått annat forum) nu när jag är gravid. Jag kör mitt egna race och vill inte höra "alla goda råd" och hemska kommentarer för på nått sätt så vill folk gärna klaga och "sätta dit en". Supertråkigt!

stackareStackars liten oregano som inte ville ta igen sig