Nora 4 månader snart! På måndag blir lillt...

img_3168 (MMS)

Nora 4 månader snart! På måndag blir lilltjejen fyra månader och i vanliga fall är hon så snäll men nu har hon blivit lite klängigare och har tom börjat vakna 1-2 ggr per natt. Boken som bilden är tagen ifrån har jag pratat lite om tidigare, Växa och upptäcka världen. Läs den om du inte redan gjort det!!


My new best friend! Vår nya stavmixer är s...

img_2196 (MMS)

My new best friend! Vår nya stavmixer är superduperbra! Den förra började ryka när jag skulle göra chili och hampabollarna så den pensionerades. Denna nya klarar allt! Love it!!


Nora tar en liten siesta just nu men hon v...

img_0466 (MMS)

Nora tar en liten siesta just nu men hon vill tacka fina moster Camilla och farbror Paul för presenterna! Kartan till ert hus kan Nora använda när hon kommer till er på sina sommarlov!!


Paket! Fröken Nora har fått paket från Aus...

img_3082 (MMS)

Paket! Fröken Nora har fått paket från Australien!! Nora längtar efter att få träffa bästa Camilla och hennes man! Snart hoppas vi!


give bigStöd Radiohjälpens insamling för torkans offer

Miljoner människor på Afrikas Horn har drabbats av den värsta torkan på 60 år. Somalias fortsatta sönderfall resulterar i enorma flyktingströmmar in i Kenya. FN vädjar nu om att alla krafter sätts in för att undvika massvält. Radiohjälpen kan styra pengar via svenska organisationer på plats så att de används väl.

Du kan rädda människors liv genom att sms:a 50, 100 eller 200 kr till nr 72 999 eller betala till plusgiro 90 1950-6 eller bankgiro 901-9506.


Du kan göra skillnad

Egentid! Tänk att få åka själv till Ica ma...

img_5072 (MMS)

Egentid! Tänk att få åka själv till Ica maxi med två andra småbarnsmammor kan vara så kul!


MönsterDen senaste veckans shopping har resulterat i massor av mönster! superhärligt!

Mjukt! Nora har fått ett stort mjukt fotoa...

img_5920 (MMS)

Mjukt! Nora har fått ett stort mjukt fotoalbum! Där i ska bilder på familjen finnas så att hon kan få se alla när hon vill, även dem hon inte träffar så ofta! världens bästa present!


"hon är en sån där"   När jag jobbade i bu...

img_1411 (MMS)

"hon är en sån där"   När jag jobbade i butik så stötte man alltid på personer som bara shoppar på rean och när de väl handlar så köper de massor! De kom alltid med ett berg av kläder på vagnen och man fatta aldrig hur de orkade jaga rea. Nu har jag blivit en av dessa personer! Jag tycket det är roligt att fynda och det har jag gjort idag! Det blev mycket baskläder idag; byxor, jeans, bodys och ett gäng pyjamas! 20 plagg = 770 kr


Favoritfärg! Lilla Noras favoritfärg är rö...

img_1113 (MMS)

Favoritfärg! Lilla Noras favoritfärg är röd. Idag fick hon ett par fina röda strumpor. Förra veckan fann hon sina fötter. Man kan se en sorts förvåning samtidigt en stor glädje när hon får tag i fötterna!


I stan igen! Igår lämnade vi motvilligt vå...

img_5646 (MMS)

I stan igen! Igår lämnade vi motvilligt vårt smultronställe i skärgården. Solen sken och Nora låg och sov i hammocken när det var dags att åka. Om tre veckor åker vi ut dit igen, gisses vad jag längtar!!!


Nora kikar på båtar!

img_6656 (MMS)

Nora kikar på båtar!


Sovtime! Noras sovfavoriter; tigern Randy ...

img_2458 (MMS)

Sovtime! Noras sovfavoriter; tigern Randy och sjalen


Hög mysfaktor. Papporna metar medans barne...

img_8006 (MMS)

Hög mysfaktor. Papporna metar medans barnen å mammorna badar.


Nora testar solglasögon på Ica maxi. Dessa...

img_7170 (MMS)

Nora testar solglasögon på Ica maxi. Dessa gillade hon inte (inte jag heller)


Gomorron solsken! Klarblå himmel och jag h...

img_9184 (MMS)

Gomorron solsken! Klarblå himmel och jag har precis vattnat sallads och jorgubbslanden! Nu är det dags för frukost i solen


Vad ska man spara till? Läser tidningen Vi...

img_4687 (MMS)

Vad ska man spara till? Läser tidningen Vi Föräldrar och där tar de upp olika sparmål till ditt barn när det fyller 18 år. Vi sparar till lilla Nora och hoppas pengarna skall hjälpa henne lite i framtiden. Tidningens tre exempel; körkort 25 000 kr - spara 100kr/månad. Långresa 50 000 kr - spara 190 kr/ månad. Grundplåt till bonde 300 000 kr - spara 1140 kr/månad. Sparar ni till era barn? Hur mycket sparar ni och till vad?


Hos oss är det bara sol ;)

img_3938 (MMS)

Hos oss är det bara sol ;)


img_8359 (MMS)


Gekås

Kvantitet före kvalite! Så summerar jag besöket på Gekås. Jag skulle inte åkia ner till Ullared endast för att handla där, det är det inte värt.Här är vår hög med prylar vi handlade!
Ger er lite priser så ni vet ungefär vad för priser det handlar om

Babysockar 2pack: 14,95:-
Napphållare Esska 29,95:-
Mam mini nappar 2pack 39,95:-
Blöjbadbyxa 49,95:-
Pyjamas baby 49,95:-
Body baby 39,95:-
Barnstolsdyna 89,95:-
Bosch stavmixer 499:-

frågor och svar

Förlåt för att jag varit så dålig på att svara på era kommentarer på senaste så här kommer några svar

Jessica undrade vart lilltjejens blus kom från i
detta inlägg:
Svar: Den är från Gap

Lexi blev sugen på Chili och hampabollarna! Boken med receptet ligger på sommarstället, men här är ett som är nästan lika bra:
100 gram dadlar utan kärna
2 mski kokosfett
1-2 msk kakao
½ dl havregryn
2 msk vatten
ev. lite snabbkaffepulver
1 dl kokos att rulla bollarna i

Du mixar alla ingridienser och sen rullar du bollarna i kokosen - Klart!!


Linn läste ett av mina recept och undrade vad Medjooldadlar är för nått: bra fråga, en typ av dadlar som jag aldrig hittat, använder vanliga dadlar utan kärnor och tar bara dubbelt så många då mandalondadlar är lite större

Rebecka hade dåligt väder och hos oss sken solen så hon undrade vart vi bor. Tyresö är där vår underbara lägenhet finns, men nu under sommaren spenderas mycket tid på sommarstället på Ornö i Stockholms skärgård.


Är det verkligen värt resan?? .

img_2396 (MMS)

Är det verkligen värt resan?? Efter rockhelgen i Göteborg så tog vi en avstickare till lågprisvaruhuset Gekås i Ullared. Jag tycker att jag är ganska medveten om priser när jag är och handlar så att åka till detta omtalade ställe skulle bli kul/intressant. När jag sett dokusåpan om varuhuset så har jag uppfattat att det är ungefär som Ikea; det får plats mycket folk men att man inte märker det för att det är så stort, men så var det inte där. Det var massor av folk överallt och alla agerade som söndagsbilister; rör sig sakta och vet inte riktigt vart de ska.  Varuhuset var inte alls så stort som jag trodde och det var trångt och köigt. Priserna hade inte direkt nån wow-faktor. Absolut var det billigt men gällande tex kläderna så var det inte billigare än H&M och kvalitén kändes sådär. Skulle faktiskt likna varuhuset med OBS stormarknad (heter väl Coop nu).  Vi hade en lista på saker som vi skulle handla; nappar, overall, badkläder (till Nora) och en stavmixer. Vi lyckades göra av med 1100kr faktiskt. Senare får ni bild på sakerna och svaret på frågan


Göteborg! Här har ni Nora när hon satt i b...

img_1854 (MMS)

Göteborg! Här har ni Nora när hon satt i bilen idag när vi åkte ner i till Göteborg! Den fina t-shirten fick hon av sin snäll farbror! Rockkonserter, Liseberg och turistande är det som står på schemat denna helg! Vi får se om vi kanske förlänger resan och åker vidare i Sverige sen


... hos Lundqvist här i Göteborg! Har blog...

img_3163 (MMS)

... hos Lundqvist här i Göteborg! Har bloggat om skåpen förut. De skulle passa perfekt i Noras rum! Ska försöka snickra ihop en kopia, ett framtidsprojekt


I skyltfönstret...

img_0612 (MMS)

I skyltfönstret...