trä

Nu när våren kommer så poppar det även upp tusen ideér till hur vårt underbara sommarställe kan fixas till. En vägg som denna nedan skulle ge ett av rummen ett lyft.


Bild från Marie Claires Idees via Husligheter


onsdag

idag är en bra dag att dra in till stan å köpa en kjol tycker jag! Hoppas på att kunna komma hem med ett fynd lite senare! See You later aligator!

Vad blir det för mat?

Vad blir det för mat kan man undra. Om jag fick välja skulle det idag bli nått liknande:


barnsligt mumsigt



några omgångar av våfflor blev det denna helg, barnsligt gott!

Fröken ananas!

img_9645 (MMS)

Fröken ananas!


entreprenörsskap och inga lån

sitter och kollar på Efter Tio på Tv4. Bla Jonas Gardell och Douglas Roos (entreprenör & bla ägare av Nyheter24) är gäster idag. Douglas gillar jag, speciellt efter han var med i programmet Draknästet i Svt. Jonas är ju bara för härlig. Det har pratats lite om banker och entreprenörsskap.

Jonas säger att han inte har några lån. Vilken känsla det måste vara att till slut bara betala räkningar så som el, mobil å så. och INGA lån. Skön känsla att kunna casha ett hus/lägenhet. Det skall vi sträva efter :)
Douglas är en superentreprenör, vad han än säger blir jag så inspirerad!! Måste ta tag i mina entreprenörsdrömmar!!

Charlie söderberg (från lyxfällan) och Joel Dahlberg (ekonomijournalist) var också med i programmet och de pratade ekonomi och att man skall förhandla mer hos bankerna. Jag är verkligen superdålig på att förhandla. Jag är typexemplet som de tog upp - "kunden som bara är glad över att få låna pengar". Så jag får väl ta mod till mig och gå dit och förhandla lite

Så idag är en sån där dag då jag kan köpa alla dessa personers olika böcker och sitta och planera och drömma hela helgen!!


Ligger i sängen fortfarande och orkar inte...

img_9845 (MMS)

Ligger i sängen fortfarande och orkar inte gå upp.


Våffeldagen!

Våffeldagen är imorgon och det är en av mina favoritdagar på hela året!!

i år ska jag satsa på att göra en bra smet och köpa massor med färska bär att ha på!
MUMS!



Grönt är skönt



Sommar (snart) å sol och sköna gröna skor!! Tygskor kan man aldrig ha för många av. Så i måndas slog jag till på ett par knallgröna!

ikea

igår var det gravid och småbarnsdag på Ikea tror jag -för det var de enda kunderna jag såg!
Jag och min gravidkompis Sanna var där i några timmar. Åt såklart köttbullar i restaturangen först för att ladda inför rundan i varuhuset! 3 timmar senare kom vi ut med massa bra saker! Idag skall det fixas med alla de nya sakerna; handdukarna ska tvättas, lampan och dimmerna skall på plats mm
Kanske lägger upp lite roliga bilder senare!

med prickar på







en kavalkad av prickar!!!
En gardin till barnrummet, korgen som min mans underbara mormor fixat till och sen en rund korv som skall fungera som en SnuggleNest

fika

just nu består mina dagar av att njuta av solen, längta efter bebis, långa luncher och fika med underbara kompisar!



Sophie the giraff

Perfekt present till alla bebisar där ute!



"Tidlös klassiker, fransk Sophie the Giraffe är helt naturlig, gjord av 100% latex (från Hevea -trädet) och kvalitets matfärg. Hon är det bästa valet för ditt barn. Ditt barn behöver henne!"

Stimulerar barnets alla sinnen:

  • Syn: De mörka och ljusa kontrasterna med fläckar på Sophies kropp ger en visuell stimulans och gör henne enkelt igenkännbar för barnet. Hon blir snart en välbekant figur och får ett lugnande syfte.
  • Hörsel: Hennes pipande underhåller barnet, stimulerar dess hörsel och hjälper barnet förstå länken mellan orsak och verkan.
  • Smak: Sophie the Giraffe är mycket flexibel och har många delar för ett barn att tugga på (öron, horn,ben). Hon är perfekt för att lugna barnets irriterade tandkött när tänderna börjar växa ut och är helt säker. Gjord av 100% naturligt gummi och matfärg.
  • Känsel: Sophie the Giraffe är perfekt för barnets små händer. Hon är väldigt lätt och hennes långa ben och nacke är enkla för barnet att greppa. Hon är väldigt mjuk att känna, precis som barnets mamma, stimulerande och lugnande psykologiskt och emotionellt.
  • Lukt: Den enda doften är naturligt gummi (från Hevea trädet). Den unika doften gör Sophie the Giraffe mycket speciell och enkel för ditt barn att identifiera bland sina andra leksaker.

prickigt

har haft en fantastisk helg! å vilket väder! Nu på söndagseftermiddagen blev det en lång härlig promenad.
Vi har pysslat en massa och symaskinen har gått varm! Det blev en gardin och en "snuggle nest" i ett sött grönt tyg med vita prickar! ska ta lite fina bilder imorgon och lägga upp! Har även fått hem en superfin korg som min mans mormor fixat till åt oss, med samma tyg som de grejjer vi sydde.


blomlåda!

Nu kommer våren snart och då även blommor och planeteringar!! Skall köpa en klängväxt till balkongen och hoppas på att den trivs på den väldigt soliga balkongen!!

Ett bra och roligt alternativ till barnrummet är denna blomlåda som syns på bilden nedan!! Härligt med lite färg och sen är det bara att stoppa i plastblommor så klarar även den blomlådan av allt som händer i barnrummet!!


Våffeldagen är snart här!

img_9804 (MMS)

Våffeldagen är snart här!


planering



Hur möblerar man detta vardagsrum? Det är stort och ser helt fantastiskt ut (högt i tak och gammalt fint parkettgolv) , men en vägg bara med fönster, 2 väggar med stora dubbeldörrar (+ att ena väggen även har en enkeldörr), en vägg har en kakelugn.
Svårt svårt!

vackert



Snart är det dags för bröllopssäsongen att starta! Om jag fick välja skulle jag nog ta denna fina som Valentina designat åt Kate Middleton

renovering

Snart skall vårt badrum renoveras! wiiiee!! Det kommer bli så fint! Det som tyvärr kommer dra ner helhetsintrycket i badrummet är den fula tvättmaskinen och tumlaren. Varför kan inte de göras snyggare? Ser så dassiga ut!

Snubblade över denna bild på en blogg och har insett att det är precis vad vi skall göra! Klä in den (som här) i vaxduk. Eller kanske hitta på nån annan lösning med självhäftande papper eller vägg-stickers.

 

helgönskan!



Denna helg vill jag äta superstor mumsig brunch!!!
Både lördagen och söndagen förra helgen va det brunch här hemma som varade i timmar! Hade gjort scones, american pancakes (med lönnsirap MUMS!), (nästkommande saker köpte jag faktiskt) gott lantbröd, smoothies, bär, olika yoghurts, olika juicer, kaffe (inte till mig såklart, gillar det inte) och pålägg i massor!!

Vad behöver man mer när man äter brunch? Har ni nått tips? Vill inte ha exakt likadan brunch denna helg

mmm semla!

Igår var det fettisdagen! Åt faktiskt ingen semla då, men tänkte göra det idag!
Här kommer en top5 lista som
Semmelmannen gjort:


Bästa Semlan:

1. Tössebageriet, Karlavägen

2. Xoko, Rörstrandsgatan

3. Stinas bageri, Frejgatan

4. Söderbergs bageri, Telefonplan

5. Bulleboden, Parmmätargatan



Väggord - DIY

Överallt i alla (nästan) svenska hem finns de klassiska väggorden. Det kan vara jättefint men själv har jag lite tröttnat på dem, men jag gillar när man kör sin egen tvist på dem. Jag gjorde ju ett eget för nån månad sen som du hittar här. Tycker även att dessa nedanför är bra exempel på egna varianter av väggord







Just nu är jag inne på att hitta den perfekta kärleksförklaringen till min man. Har några ideer om hur det skall se ut, men inte vad det skall stå. En idé är att ta en del av texten från del låt vi dansade till på bröllopet. Jag håller er uppdaterade och visar hur mitt nya DIY-projekt tar form


fixa å så



Har suttit i telefonen med vid örat ett tag nu. Ringt runt och kollat försäkringar, flyttat autogiron, ringt om kvitton samtidigt som jag rensat skrivbordet från alla papper och pluggat mm. Så nu känner jag mig duktig! Ska en sväng förbi banken i eftermiddag och skriva på lite papper sen har jag gjort mitt för idag. För då blir det fika med fina gravidkompisarna!

Bebisbukett

Kolla in dessa underbara buketter från BabyBloom! det är tygblommor blandat med bodys och haklappar!! Gulligt va?! En av de presenter jag fick på babyshowern!