Lördagsnöjen

Här händer det grejjer!!
Idag har vår kära kompis Peter som är golvläggare hjälpt oss att lägga heltäckningsmatta i hallen!
Ja, ni läste rätt HELTÄCKNINGSMATTA! Varje gång jag berättar om det reagerar folk och säger att det är äckligt och ohygieniskt (och fult). Nu är det så att den nya typen av mattor är annorlunda. Vår är statiskt så smutsen fastnar inte lika lätt, den är korthårig så smutsen gosar inte ner sig i den - dom är helt enkelt mycket bättre nu. Att folk tycker det är fult kan jag ju inte ändra på - tur att alla har olika smak!





Vår matta är röd/vinröd! Vi har lagt en annan heltäckningsmatta precis vid dörren så det ska bli en mer separat hall +  att den är grå melerad å den smuts som kommer in kommer inte synas.


Vid inflyttningen så fick jag massor av papper av min kära lillasyster till att göra fjärilar! Projektet är igång och jag har satt upp några stycken! Är supernöjd! Har massor av papper kvar så tror jag ska ge lite fjärilar till min syster som precis flyttat in i en superfin lägenhet mitt på söder!!
Jag hoppas på att kunna visa lite bilder från hennes lägenhet! Den är verkligen superfin. Såklart jag är avis. Superfin lägenhet på en toppenläge på söder!




När vi är helt klara idag ska jag ta lite bilder och förhoppningsvis hinna lägga upp dom här!

hello my new little friends



2 stycken bruna fåtöljer har vi hittat som just nu står i köket, men när det blir lite varmare hamnar dom nog på balkongen. Har nån tanke att jag ska sitta och äta frukost i dom

mera duschar

De takmonterade duscharna från Dornbracht simulerar tropiska duschar som skall göra rengörningen till en njutning av annan karaktär. Vilket innebär att vi inte skall tänka på priset medan vi tvättar oss....





bjuder på en "dagens"

Bjuder på en "dagens" från vårt badrum!
Såhär såg det ut imorse innan hantverkarna kom igen imorse. Nyspacklat å fint! Tur att vi inte ska renovera så mycket i lägenheten för jag tycker verkligen att det är jobbigt med all smuts, damm, att inte ha en dusch mm som hör till när man renoverar.


Vart kommer den ifrån?





Här kommer min inspiration till vardagsrummet! Den underbar natur som finns bara några minuters promenad hemifrån!
Bilderna kommer från en av helgens morgonpromenader och på nått sätt resulterade det i att jag klickade fram denna tapet i tapetseringsprogrammet. Vad tycker ni? Tror den skulle passa fint i vardagsrummet


fynd!



Nu fick jag till slut fyna!
Det jag gillar mest på gymmet är crosstrainingmaskinen. Så vi gick å köpte en!
Fick den superbilligt! Har testkört den lite ikväll och är supernöjd!

ingen utdelning



Begav mig till ROOM och deras utförsäljning. Det fanns en del fina saker kvar! Speciellt ett stort robust träbord som jag spanat in på Room/Habitat förut. Nypris ca 11 000kr, nu 1800:-, men vi har faktiskt precis köpt en fint bord så det blev inget köp

nu ska det fyndas! Skynda!

Efter hårt arbete, med många sena kvällar så var vi äntligen klara med vårt arbete. Så idag hade jag och klassisen Alexandra föredrag om Kvinnligt och Manligt ledarskap inför alldeless för många personer. Vi hade en diskussion efter och när det gäller jämställdhet så blir det alltid hård debatt
Det var en kille som helt seriöst menade på att bara män är ledare, det ligger i deras gener. Kvinnor hade inte den genen. Redan som spermie så är mannen ledare.
Det va som att hälla bensin på en brasa. Trodde han skulle bli lynschad efteråt

Imorgon är det äntligen dags att åka till ROOM å fynda. Fick ett mail tidigare idag och då skulle dom tömma stora lagret och dom sakerna skulle anlända till butiken under morgondagen.

Skulle jag hitta nått från AnnaO skulle jag bli lycklig
Men skulle bli glad att fynda många saker, speciellt från Habitat


Kanske en lampa?!


eller ett litet bord kanske?!


Ses vi där imorgon?!

sommar & sol - ja tack!

Min dröm är att kunna ha bröllopet och festen utomhus. Vad gör man om det börjar regna? Jag menar 99% av alla gånger då jag haft fest på sommaren så har det lyckats regna...
Dessa bilder ger mig mycket inspiration.






Även bilden under här är mycket inspirerande, gifta sig på en strand
Tror våra familjer skulle bli galna om vi flydde utomlands å gifte oss haha!


ibland måste man bara

för att må bättre så lovade jag mig själv i somras en sak. Att jag skulle skulle göra slut med dom, energi-sugarna!

Detta inlägg har jag snott rakt av från en stor bloggerska, men värt att läsa. Så do it!


Jag gjorde slut med en vän i veckan. Det låter helt bisarrt att säga så men så var det. Det är inte lika vanligt att man kan göra “slut” med sina vänner som man kan göra “slut” med en pojkvän. Jag tror att det beror på att man är van hur ett brake up går till i ett förhållande men inte med en vän. Fast jag tycker att det är viktigt att man vågar det. Om man gör slut med en pojkvän som beter sig illa eller sviker, varför ska man inte kunna göra det med vänner också? Det handlar om att man ska må bra med sina vänner.

Jag tror att tjejer är rädda att göra slut med vänner för att man har få och är rädd att bli ensam. Men det är som om man vore tillsammans med en kille och stannar i ett dåligt förhållandet för att man är rädd att inte hitta någon annan som älskar en. Då går du ju miste om andra “bra killar” eftersom du fortfarande har ögonen på någon som behandlar dig illa. Hade du släppt honom hade du varit mer mottaglig för att se och träffa andra som du mår bättre av. Likadant är det med vänner, bryter du med en vän som har betett sig riktigt illa ett flertal gånger så kommer du hitta vänner som behandlar dig bättre, eftersom du blir mottaglig och har plats för nya vänner i ditt liv. Och så får du antagligen mer tid att lägga på de vänner som du har som faktiskt är vettiga och som du mår bra av. Eller hur? Våga säga ifrån helt enkelt, för din skull!

Tänk efter om relationen är värd att bry sig om ..

Om vännen sviker med jämna mellanrum

Om vännen har gjort något du inte kan förlåta

Om vännen ständigt trycker ner dig och får dig att “krympa”

Om vännen inte klarar av att stötta dig när du mår dåligt



London plans

en riktigt jobbig dag i skolan idag. men nu har halva terminen gått å jag ser ljuset i tunneln!
Vad består ljuset av?! 6 hela dagars ledighet mellan terminerna!!! Vår sista tenta är sista veckan på höstterminen, men på måndagen den veckan. Så resten av den veckan är vi lediga! Wooohooo!!!
Så då blir det till att riva kök! Det är i alla fall vad min kille ska göra. Jag tror jag ska fly fältet och dra till andra delen av familjen som bor i London!

Apropå London!
Den brittiske street-artisten Banksy är ju helt otrolig! Älskar alla hans saker!

Kolla bara in dessa konstverk. Alltid så "spot on"!! Mycket politiska budskap










No AnnaO

Försökte övertala min sambo om att dom superfina överkasten från AnnaO (som jag skrev om här) är det enda rätta för sovrummet. Det gick inte så bra. Han sa att det va superfint, sen såg han prislappen å sa att det kanske var LITE väl mycket..
Jag sa att vi kan köpa superbilliga tapeter till det rummet för att jämna ut det. Det argumentet fungerade inte...
Nästa taktik blir att önska mig det i present.. sista taktiken blir att köpa det själv och hävda att jag gjorde "värsta klippet" haha!  ;)

Kanske kan svänga förbi ROOM å se om dom har några grejjer kvar. Dom skulle tydligen få påfyllning från storlagret i Jönköping. Kanske lite AnnaO, vet ju att dom haft märket innan dom gick i konkurs.

me ♥ badrum

En vän var på lägenhetsvisningen i samma hus så vi hängde med för att få lite inspiration. Lägenheten hon kollade på var superfin! Helt renoverad, men i grunden samma som vår. Det var speciellt köket och badrummet lägenheten jag ville spana in.

Vi vill ju göra om badrummet också, men det blir efter köket. Just nu i badrummet så har vi badkar. Jag badar egentligen inte så ofta, men vill gärna ha kvar det. Så just nu är det ganska trångt i badrummet. Vi har stort badkar, tvättpelare och tvättkorgar. Det är ett väldigt långsmalt rum så allt är radat längs långväggen och badkaret är längst in.
Skulle vi skaffa en dusch istället skulle det bli lite rymligare...

Här är några badrum som jag inspireras av med eller utan badkar...

Om badrummet va 4 ggr så stort så kanske denna lösning skulle fungera. Bubbelbad OCH dusch, vilken dröm! Att jag älskar betongglas är ett plus i detta



Att ha vägghängt är ju supersnyggt, men lite dyrare.



Ska man vara realistisk så är detta nått i stilen som vi nog kommer köra



Detta badrum gillar jag! Mosaik och ett stort duschmunstycke, ja tack!



infällt ser ju så snyggt ut!! Me like!!

inspiration för sovrummet

Tankarna är ganska klara för hur det kommer se ut i de flesta av rummen här hemma. Förutom sovrummet
Här kommer lite bilder från min inspirationsmapp på datorn!

En annorluna lösning till att hänga upp kläder mm på. Passar kanske bättre i hallen men jag gillar den.





Fondväggar är alltid fint. Tanken att när man väl ligger i sängen så ska man inte se alla mönstrena och då få det lite lugnare i tankarna



En fondvägg med mycket färg och mönster!
Just denna är inget för sovrummet, men tycker den är ganska fin!




projektet med fjärilarna har inte kommit så långt, men efter att ha sett Lisanne Lisciou's underbara så har jag i alla fall införskaffat allt som behövs. Det krävs rejält mycket klippande så jag räknar med att det kommer ta mig en hel dag!




Idag beställer vi mattan till hallen! Hoppas på att den kommer fort!
Ha en toppenvecka! Det ska jag ha! =)