Myshelg

gisses vilken härlig helg!!
mys mys mys!
Mycket mys, men varit väldigt effektiv också. Det har fixats massor hemma; lister, städning, pyntning. Har bakat otroligt mycket lussebullar och pepparkakor!
Nu är det plugga som gäller! Ska försöka vara lite mer aktiv här denna vecka! Mitt DIY-projekt har jag bara förberett men ännu inte lyckats starta. Så det hoppas jag på att göra klart


vill ha tips

Jag har ett gammalt teakbord av ett svenskt märke. Ska nu sälja detta och undrar om det är nån som har nått tips om hur jag kan ta reda på hur mycket det är värt?
Har sökt en massa på Google, Blocket, auktionssidor mm men inte hittat det bordet utan bara liknande av massa märke
Har ni nått tips hur jag ska bära mig åt?

update:
fick tips om Lauritz av söta Anna! -Tack! 
Har mailat över bilder och beskrivning på bordet och hoppas nu på att få ett bra svar!

Är det nån som har nått annat tips?


helgtips

Denna helg blir det loppis, julmarknad, pyssel hemma (DIY-projektet jag pratade om tidigare i veckan) och adventsmys!!

Denna helg tycker jag att ni ska satsa på denna GRYMMA loppis
Det är Sirpa och Hannu som har en lokal med så mycket saker!! De har väldigt sällan öppet och nu äntligen denna helg ska jag dit och fynda! Teak, porslin, glas och keramik. Små möbler. Färgstark plast.

Öppetider:
Fredag den 26. november kl.15-18.
Lördag den 27. november kl. 12-15.
Onsdag den 1. - fredag den 3.december kl. 15-18.

Aress:
Hägerstensvägen 157, T-bana Aspudden.


soon 29

jo men visst är det så, snart fyller jag år!
Idag fick jag en tidig födelsedagspresent av min lillasyster! Dessa snygga skor från Monki, fast i svart blev det (svart - suprice NOT!). Det lustiga var att vi gick på stan tidigare och då såg vi dessa och jag övertalade henne att köpa dem till sig själv! 2 timmar senare gav hon mig ett paket med dessa skönisar i! En tjock ullig sula + ett par sköna stickade sockar och de kommer bli mina favoritskor i vinter!


meddelande

ibland så sätter jag upp post-its till min karl. små meddelanden med kärlek
idag sätter jag upp de underbara orden som min storesyster påminde mig om.



♥ Det vi har kan man inte köpa ♥




DIY

Jag ska ikväll ta fram nålar, spikar och massor av tråd och snöra! Imorgon får ni förhoppningsvis se vad jag har gjort för fint konstverk i vårt sovrum!
Ha en fantastisk måndag!

and here they are!

Äntligen är de här för att errövra Sverige!!
Spanx finns nu att hitta på NK och snart kommer de även till Åhlens. Har du inga Spanx redan så skaffa ett par nu!!! Gå i alla fall dit och testa dem! De är grymma och värda varenda krona!


helg

Tycker att tiden går så fort. Vet ju knappt vilken vecka det är!
Helgen går som alltid superfort. Denna helg var vi barnvakt så igår blev det filmkväll och mys hemma!
Idag blev det lång sovmorgon och vi starade dagen med våffelbrunch!
Veckan som kommer är bokad med kalas, middagar och det årliga adventsfikat! Vi har som tradition adventsfika första advent för att hinna träffa all släkt och vänner innan julkaoset! Det kommer bakas massor av lussebullar och pepparkakor! Å det ska inhandlas MASSOR av glögg också! Mumsigt!!


glädje

Jag älskar alla mina underbara vänner som finns runt omkring mig. Just idag vill jag uppmärksamma denna underbara tjej, söta Fröken M! Hon gör mig alltid glad! Så sprudlande med energi och så positiv!! Vi arbetar tillsammans och när vi väl lyckas ha samma arbetstider så går tiden så fort! Samtalsämnena tar aldrig slut! Vi skrattar och skojar som mest, men peppar varandra när det känns tungt. Vi pratar om allt livsviktigt (shopping, lägenheter, matrecept mm) och det helt oviktiga (hur många pennor vi har, fast det är ju inte oviktigt egentligen hehe). Hon skriver en underbar blogg där hon delar med sig av sitt roliga liv och är så öppen!
Tusen tack M för att du finns i mitt liv och förgyller det med din underbara personlighet!!



M - hoppas det e ok att jag lånade din bild! Älskar denna bild på er här!! Så mysig!

söt

När jag var ute på stan idag tyckte jag att det fanns så mycket party outfits. Vad som helst matchat i och för sig med denna söta på nyår!


fredagsshopping!

impulsshopping kan ibland vara den bästa shoppingen!
Nu när vintern kommer vill jag bara gå runt och mysa i stora varma stickade tröjor! Idag hade H&M 10% och egentligen kanske det inte är så mycket men lite skillnad gör det. Absolut lyckas dom med det dom vill; jag shoppar mer än vad jag egentligen planerat!
Idag blev det den stickade tröjan på bilden (som är superskön), lite strumpbyxor, trosor och smink. Jag visade upp min tröja för min man och han bara garvade när han såg att den var svart! Jag har så svårt att ta in färger i mina garderob. Har såååå mycket svart. Han är motsatsen och har inte ett enda svart plagg.
Jag sa att jag önskar mig färgglada tröjor av honom när jag fyller år och i julklapp. Vi får se hur han lyckas, lovar att hålla er uppdaterade! 


hit - oh no!

Igår var det Lanvin ♥ H&M Couture Fashion Show i New York.
Jag undrar; vem tycker denna klänning är snygg och passar i den?


Bild Dan Lecca

loppis

Har du inget för dig denna helg och befinner dig i närheten av Skrapan på söder i Stockholm så besök denna loppis!


före - efter???

Hittade denna gunstol på Blocket för 50kr. Har nån tanke att den kan förvandlas till....



.. nått i denna stil!



Jag tvekar också på att det skulle fungera. Får se till helgen då kanske vi tar bilen på gungstolsjakt

paket

Jag tycker att det är lite löjligt roligt att slå in paket! Köpa ett fint kort, slå in med papper och ett matchande snöre. Den nya grejjen här hemma är att använda sidenband! Paketet får ett verkligt lyft med lite sidensnöre! Testa du också!

Här är lite olika snören jag har här hemma. Kanske ska göra om extrarummet till ett inslagningsrum nu vid jul?! ;)


möblerat om

Veckans projekt blev tisdagens projekt! Vi möblerade om i extrarummet så nu tittar jag ut genom fönstret när jag sitter vid skrivbordet.  Så härligt! Allt blev mycket bättre! Skrivaren kom upp från golvet och fick en ny plats. Mina roliga "leksaker" som förut stod på skrivbordet och tog plats har nu hamnat i fönstret



termometern som säger att det är -0,3 idag, en stackars krukväxt, 3 apor (de håller för öronen, en ögonen och en munnen), Rubiks kub och min Magic Eightball (ger mig svar på alla mina frågor)

ett minne

Min man tycker att jag har för många skor. Jag påstår att man inte kan ha det!
När vi bar ner alla sommarkläder i källaren för nån månad sen hade vi en stor rensning bland kläder och skor. ALLT som vi inte använt senaste året försvann!! Det var superskönt, men jag hade otroligt svårt att skiljas från mina skor.. Jag har en del skor som jag vet att jag inte kommer använda, men de är så fina att se på. Efter moget övervägande så la jag upp en del på blocket och en del hamnade hos frälsis.
Dessa Jimmy Choo som jag fyndat alldeless för billigt har nu hamnat på Blocket. 11cm klacken är inget problem men jag kommer helt enkelt inte använda dem.

bye bye beutiful shoes!


den glömda butiken

en butik som jag alltid bara gått förbi är KappAhl. Kläderna ser så tråkiga ut. Men nu börjar jag ändra uppfattning lite, i alla fall när det gäller barnkläderna. Kolla in dessa söta från deras serie Newbie



beroende

Jag är beroende av ljus!
Nu när jag sitter vid skrivbordet tittar jag bara rakt in i en vit vägg. Utsikten från fönstret är inte som bilderna nedan men det är en liten mysig skog där jag ser hur bladen ändrar färg, vinden blåser och hundar som springer och leker.
Veckans projekt blir nog vårt extrarum! Börja med att flytta om möblerna lite och sedan ta in en härlig fåtölj så jag kan sitta här inne och läsa böcker.






hus för små - DIY










Hur coolt vore det inte att pimpa upp sitt gamla dockhus?! Med mycket fantasi + lite färg och tapetprover så är det enkelt gjort!
Tapetprover kan du beställa hem från många internetbaserade tapetförsäljare (oftast gratis).

weekend

Har startat helgen med en mysmorgon med min man. Nu har jag Kälekens alla färjor (Detektivbyrån) i högtalarna och massa med underbara låtar som är sommaren och bröllopet för oss.
Denna hela ska vi bara njuta av varandra! Nån av oss brukar oftast jobba på helgerna så det känns som lyx att få vara med varandra hela helgen och inte ha så mycket planer utan mest ta det som det kommer. Vara lite med vänner och familj. Äta gott och kanske festa till lite. En underbar helg helt enkelt!!
Ta hand om er och hoppas ni får en minst lika bra helg!


Här är lite "mood-bilder" för helger!




guldgruva

letar man lite här hemma så hittar man en del saker som går att sälja. Har precis haft en kille här som köpt vårt gamla teakbord, klirr!
Har lagt upp min mans gamla Lasse Åbergglas på Blocket ikväll. De har bara legat och samlat damm i källaren så lika bra att nån annan får glädje av dem istället.

Det är verkligen sant som de säger i reklamen för Blocket; varje svenska har en mindre förmögenhet i källaren!
Nästa projekt blir att övertala min man om att han inte behöver den gamla snowboarden som står i källaren ;)




Jag som gillar programmet Lyxfällan kunde idag inte se klart programmet. Jag blev så arg på de som var med. De hade små barn och hade lurat familjemedlemmar att stå på lån mm mm usch usch!


toppen



tusen bollar i luften och drömmar om att nå toppen. Just nu funderar jag på många olika projekt, hemma men även i "affärslivet".
Det första jag ska göra är i alla fall att försöka komma iväg och handla golvlister i helgen!

monster



jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad jag drömde inatt, men jag vaknade mitt i natten av att jag var väldigt kissnödig. Jag hade en sån krypande känsla i kroppen och det kändes som att det var nån/nått under sängen och jag vågade inte gå upp. Så jag somnade om och vaknade nån timme senare av väckarklockan. När jag berättade detta för min man skrattade han bara och sa att jag var knäpp.

Ugly



3 norska pappor har startat klädmärket
Ugly! De gör kläder för barn och de står för humor satir och hjärta!
Du kan beställa kläderna på deras webbshop eller besöka klädbutiken/studion Saints & Sinners på Stora nygatan 45 i Gamla stan (Stockholm)!






 

real stuff

Igår gjorde jag riktigt potatismos! Det blev så gott! Kanske för att jag hade i så mycket smör och kryddor. Halvfabrikat är en nödlösning tycker jag. "The real stuff" smakar ju så mycket bättre!
Så snälla ni där ute som äter halvfabrikat hela tiden - SLUTA!
Detta tar kanske lite längre tid att göra men det är så mycket godare och nyttigare!




en hint

en liten hint till min man



fast lite färggladare version :)

home delivery

Tack Posten för hemleverans vid paket från utlandet!!


för övrigt så fick heltäckningsmattan en väldigt ljus färg på bilden. Mattan är vinröd. Kanske inte världens bästa mobilkamera

Här är skorna jag beställde från
Office! -LOVE THEM!
De kommer från märket Blowfish




stöd



HÄR hittar du dessa coola barnmössor. Pengarna från försäljningen av mössorna går till köp av hjälpmedel som denna familj ej får av hjälpmedelcentralen

inspiration

Barnrum är (som jag sagt så många gånger tidigare) så roliga att inspireras av



Hur rolig är inte denna bokhylla i form av en elefant?!!
den ser ut att vara ganska enkel att göra

Hyllan kommer från Habitat

om man får önska

Att inreda lägenheten i en lite murrigare känsla just nu är det jag håller på med. Inför den kommande mysiga vintern vill jag känna värme med härliga färger och mycket ljus.

Om jag fick önska mig nått så skulle jag önska mig dessa mysiga kuddar från Habitat

 

eller kanske denna fina ljushållare (också från Habitat)


kallt!

Gisses vad kallt det var imorse!
När jag gick ut å gick så visade termometern -7. Tycker inte det är så farligt att gå ut på vintern, huvudsaken är att man har rätt kläder. Idag är det dunjacka å långkalsonger som gäller!!

söndagsbrunch

imorgon tänkte vi göra en riktig brunch här hemma med scones, amerikanska pannkakor å allt! Det tror jag blir toppen efter kvällens festande! Jag vill dansa natten lång!!

Hur coolt vore det inte då om man kunde göra lite donuts också?!
Denna donutmaskin kan man köpa på UrbanOutfitters för endast $30!!

ikväll!






Ikväll ska vi på en stor Halloweenfest! Så ikväll blir det ....
;)

före och efter

jag älskar före och efter-bilder! De visar oftast vad lite tid och kärlek kan göra för en möbel!
Här här några underbara från DesignSponge





Hur fint blev inte denna soffa med detta tyg?! Skulle passa perfekt hemma hos oss i vårt extrarum!








Vilken liten hund eller katt vill inte ha en sånt ställe att krypa in i?!


Igår övertalade Fröken Sandra att det är en toppenide att måla om köksmöblerna på landet! Färg och slippapper är billigt!
Så ja, nästa sommar blir ett projekt att föra det!

barnrum

För mig känns det som att i barnrum finns inga regler. Det kan vara randigt och prickigt, rosa och rött. En blandning av allting. Mixa och matcha hur man vill.
Roliga och söta posters finns det många av. Här är några från
Ubabub










olagligt?


Bild från förra lägenheten

jag tror att det kan vara olagligt att låta våra underbara Stringhyllor ligga nere i källaren. Måste hitta en plats åt dem uppe i lägenheten. Sammanlagt så har vi nog 5-6 sektioner så fylla en vägg eller kanske bara sätta upp en, hmm..

fintorsdag



Igår besökte vi fina statshuset och satt i blå salen och såg när min svågers blivande fru fick sitt gesällbrev!! Så grymt!!!

Hon är möbeltapetserare och har precis startat eget företag! Så fort hennes hemsida är klar så länkar jag så ni får se hennes verk!
Denna fåtölj var hennes avslutningsverk och den är så mycket snyggare i verkligheten, dålig fotograg.. Färgen på den är mycket starkare och man vill inget annat än att kura ihop sig med en bra bok i den!


orginalet



när jag promenerade på Linnegatan i Stockholm såg jag i skyltfönstret i en butik orginalet till det bäddset jag bloggade om tidigare. Orginalet kommer från Sonia Rykiel. Det kan du köpa för ca 2500 kr mer det jag hittade på Åhlens. Värt det?

bädda nytt

Gillar du som jag Sonia Rykiels ränder? Då tycker jag att du skall bege dig till Åhlens där de har detta finna satinbäddset för 399kr


gardiner

när jag säger att jag har vita gardiner i det vita vardagsrummet skäms jag nästan lite. Det känns så tråkigt och oinspirerande. Jag har väldigt svårt att välja tyger med mönster, min man däremot är expert på mönster och färger!
Man kanske ska satsa på en enfärgad gardin i en riktigt varm färg.
Dessa gardiner känns som sånna man kan hitta i alla svenska hem, lite tråkigt mönstrade.. 











då har jag hellre det här draperiet i all världens färger och söta små bollar längst ner




Fast just nu tror jag att purpurfärgade gardiner passar bäst. enfärgade, men med alla foton, tavlor och andra textilier så tror jag det blir bra. 199kr på Ikea

liten lätt hylla?



Denna hylla kostar tusen-nånting på Åhlens. När jag ser den så tänker jag; det kan väl inte vara så svårt att göra en sån?? Så det är vad jag skall göra! - med lite hjälp av min man tänkte jag! Önska mig lycka till!

jag önskar mig..

jag önskar mig i julklapp dessa fina kastruller från Lagostina. De skulle passa in perfekt i vårt färgglada kök! Prislappen passa dock inte in lika bra då de kostar $150-$300 styck. Men fina är de!


toRsdag



Read bokhylla


vill ha!



Vi har pratat så länge om att skaffa hund och när jag ser denna underbart söta bild vill jag ha det ännu mer!!
Fast min man tål inte sånna här pälsbollar utan det får bli en kort- och strävhårig hund

FN

VIKTIGT INLÄGG!!!!

Gå in på
FN's sida och skaffa dig en Osjälvisk status till din Facebooksida!
Samtidigt skänker du 20kr genom din mobil eller kontokort!

20 kr är inte mycket för dig, men gå in på FN's sida och se hur mycket 20kr betyder för någon annan!


missat?

Du har väl inte missat den totala hysterin över Lanvin ♥ H&M?
Igår var det pressvisning och nu har alla bilder på kollektionen släppts.
HÄR hittar du alla bilder
Det är fina plagg, men inget jag känner att jag vill ha. Vill klämma och känna lite på sakerna först

Grattis mig!

Grattis till mig själv!
Jag har nu bloggat i 4 (&½) år!



Tidigare bloggade jag på
http://systrarnasisters.blogg.se/ med min lillasyster
Här får ni en del av det allra första inlägget i den bloggen då vi båda skriver om hur livet såg ut just då:

2006-04-16
Jenny :
Just nu känns livet ganska bra. Har mitt vikariat på H&M Hamngatan. Är stationerad på Divided/Ungdomsavdelningen vilket betyder att dagarna består mestadels av att städa upp efter kunderna. Jag har alldeles underbara arbetskollegor. Utan dom skulle jag nog inte jobbat kvar så länge som jag gjort. Det är ett ganska slitsamt jobb, jobbiga arbetstider
Jag bor ensam i en etta på 43 kvadrat i Stureby som ligger på gröna linjen. Lägenheten är en mysig funkislägenhet som jag trivs jättebra i!
Försöker att hålla mig sysselsatt på fritiden. Är styrelsemedlem i Tyresö Vi Unga, som har en massa aktiviteter för barn. En förening som mina föräldrar var mycket aktiva i när jag var liten.
Är stödperson i Kvinnors Nätverk (
http://www.kvinnonet.org). En organisation som mestadels arbetar med tjejer som varit med om hedersrelaterat våld. Där har jag träffat massor av underbara människor. Jag beundrar verkligen alla människor som arbetar för att hjälpa andra!
Ska gå en Första hjälpen kurs på Röda korset. Då får man jobba på konserter, stora idrottsaktiviteter mm. Får se när jag får tid med det bara…
Sen umgås jag med mina underbara vänner så mycket jag hinner! -såklart!
Planen är att jag ska börja plugga i höst. Är så taggad!!!



Nu sitter jag här oktober 2010. Inte visste jag då 2006 att jag skulle vara gift, köpt lägenhet med min kärlek och snart pluggat klart nu!
Liver är underbart!

kaffe hos oss

Jag tycker att kaffe luktar så otroligt gott! Tyvärr har jag aldrig lärt mig att gilla smaken så jag kommer nog aldrig börja dricka det. Jag har ju tom klarat hela universitetstiden utan kaffe och det är väl då man behöver det som mest?!

I början av året så skaffade vi oss denna snygga från Nespresso. Det är en kapselmaskin och är otroligt lätt att använda. Det finns massor av olika kaffesorter att välja mellan till den och alla luktar himelskt!
Det smidigaste är faktiskt att man kan göra bara en kopp! Eftersom jag inte dricker kaffe så kändes det förut så onödigt att göra bryggkaffe till flera personer när det bara var min man som skulle dricka.
Det kanske är lite dyrare med kaffe i denna men så mycket godare (säger min man i alla fall)

Varför en röd? för att den skall passa in med våra andra maskiner i köket såklart!

Har ni inte en redan så skaffa en kapselmaskin!



DIY

Do It Yourself! en ny kategori här på bloggen!
Här visar jag upp saker som man kan göra själv med enkla medel!




Mina underbara fjärilar som flyger från sängen upp i taket och runt taklampan.
Inspirationen kommer från en klädesbutik som hade det i NY (tror det va där).

Superlätta att göra!
Det du behöver är:
Sax hårt kartongpapper
En mall av en fjäril
Häftmassa




Mallen till fjärilen hittar du genom att googla fjäril/butterfly. Vvälj en som har en form som du gillar. Printa ut och klipp ut den!

Nu är det bara att klippa ut så många fjärilar ur kartongpappret som du vill ha!
Jag fäste mina med häftmassa, men då måste man vara beredd på att när man tar bort dem så kommer det finnas fettfläckar på tapeterna.

sjöinpsiration

Vi vill ju ha en modernisering, men det får absolut inte se modernt ut.
Tavlor med sjömotiv, fiskar mm. lite egengjorda saker +  att kanske spraymåla taket vitt så tror jag det räcker med projekt för nästa sommar








ord om

lite ord om vintage och second hand (från wikipedia och NE)

Vintage är en engelsk term som syftar på en äldre vara av god kvalitet. Ordet härstammar från latinet, där det betyder vinskörd (vin-tid). Via franska och medelengelska har ordet fått utökad betydelse såsom "gammal fin kvalitet" och "gammal fin årgång". Urpsrungligen syftade det enbart på vin, men har senare kommit att användas även om andra typer av varor. Termen vintage är etablerad för vin, som är lagrat och oftast med de bästa druvorna.

I modesammanhang syftar vintage på kläder från en annan era, exempelvis sent 1800-tal eller 1960-tal. Ibland hävdas att kläder bör vara minst 25 år gamla för att kallas vintage, men åsikterna om detta går isär. I USA förekommer det att kläder från "grunge-eran" säljs som 1990-talsvintage.

På auktionssajter som till exempel E-bay och Tradera används termen vintage ibland felaktigt som synonym till retro vid klädförsäljning. Detta är dock missvisande, eftersom begreppet retro innebär att ett plagg är nyproducerat i en tidigare tidstypisk stil (exempelvis 1960-talsinspirerade klänningar eller förkläden i 1950-talsstil). Till exempel kan ett nyproducerat plagg som säljs i en klädesbutik inte vara vintage, men kan däremot vara retro eller "vintage-inspirerat".


inspiration

jag söker hela tiden ny inspiration för alla små projekt jag har överallt
ett stående projekt är en modernisering av sommarstället. Vi har haft huset i nästan 30 år och nu behöver det sig en liten uppdatering.
StyleRoom är perfekt att hitta inspiration på. Oftast är projekten som läggs upp där inte världens största, men som gör väldigt mycket
tex att måla matrumsmöblerna vita och sy lite nya sittdynsfodral





sen är frågan om all tid och pengar på färg och slipmaterial värt det, eller ska man kolla på Blocket efter snygga billiga möbler..

palatset

Sitter på mitt underbara Studentpalats  denna lite mulna måndag. Magen kurrar lite och jag hoppas att Fröken Finans ska säga att det är dags att äta.
2/3 av terminen har gått och jag är klar med 2 kurser. Nu är det bara C-uppsatsen kvar och den går på 50% över hela terminen så det kommer bli ett betydligt behagligare tempo resten av terminen. Sen tar jag  faktiskt examen! Känns helt galet faktiskt! den 16e januari är min utbildning klar! Jag kommer att fortsätta plugga lite till men då bara kurser som jag valt själv!



det sitter en kille brevid mig. Han är såååå speedad! det står 3 tomma redbull burkar på hans bord (det skulle vara normalt om det var sen eftermiddag men klockan är bara 11). Han klickar frenetiskt på datorn och slår med pennan och pillar på mobilen. Har smygkikat lite och han pluggar den första redovisningskursen man går termin 1 på ekonomlinjen. Lilla stressade pojken har nog tenta snart.
tur att man är rutinerad och har öronproppar och slipper höra hans oväsen, men han är lite rolig att titta på.